ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики вночі обстріляли Дзержинськ

Уточнюється кількість гірників, яких підняли на поверхню після знеструмлення шахт.

Бойовики вночі обстріляли Дзержинськ
Шахтеры (архивное фото)
Фото: Евгения Белорусец

У ніч на суботу бойовики з використанням артилерії обстріляли Дзержинськ Донецької області - поранені троє мирних жителів, знеструмлено три шахти, під землею опинилися заблокованими 216 гірників. Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на представника Адміністрації Президента з питань АТО Андрія Лисенка.

За його словами, в Дзержинську вже підняли на поверхню 96 шахтарів.

"Місто було частково знеструмлене, через що понад 200 шахтарів на трьох шахтах опинилися під землею. За даними правоохоронних органів Донецької області, 96 шахтарів уже підняли. Зараз триває рятувальна операція", - повідомив Лисенко на брифінгу в Києві.

За словами спікера, також у результаті нічного артилерійського обстрілу Дзержинська з боку бойовиків троє місцевих жителів отримали поранення.

Згідно з повідомленням МВС, обстріл Дзержинська і прилеглих населених пунктів тривав від 4.10 до 4.30 ранку. Бойовики пошкодили основний силовий кабель електроживлення, знеструмивши місто. У місті багато руйнувань. На одній з вулиць згоріли три автомобілі.

На даний момент на місці обстрілу працює слідчо-оперативна група Дзержинського міськвідділу міліції. Правоохоронці документують наслідки, надають допомогу громадянам.

Інформація про потерпілих і руйнування уточнюється.

Водночас, як заявив в ефірі "112 Україна" голова незалежної профспілки гірників Михайло Волинець, на поверхню підняли всіх гірників, заблокованих під землею на шахтах у Дзержинську.

За його словами, найбільш загрозлива ситуація була на шахті "Північній", де 62 людини залишилися на горизонті і ще шестеро зависли в кліті.

"Зараз усіх шахтарів виведено на поверхню, подали напругу на всі шахти, включили вентилятори, проводиться розгазування виробок", - повідомив Волинець.

Нагадаємо, штаб АТО повідомив про численні випадки порушення режиму перемир'я за останню добу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram