ГоловнаСуспільствоВійна

За добу обстріли в зоні АТО посилилися: бойовики порушили режим тиші 111 разів

Після опівночі обстріл вівся в районі Опитного, Авдіївки і Мар'їнки

За добу обстріли в зоні АТО посилилися: бойовики порушили режим тиші 111 разів
Архив
Фото: EPA/UPG

У зоні АТО, незважаючи на Мінські домовленості, незаконні збройні формування продовжують нарощувати вогневу активність. Про це інформують у прес-центрі штабу антитерористичної операції на сторінці в соцмережі "Фейсбук".

"Так вчора, о 18.45 і 19.35, бойовики з боку селища Калинове застосували реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град" по наших позиціях в районі Санжарівки, що на Артемівському напрямку. Також близько о пів на восьму вечора окупанти били з "Градів" по опорному пункту сил АТО в Троїцькому. А о 22.30, по цьому ж опорному пункту, найманці вели вогонь з озброєння БМП", - йдеться у зведенні прес-центру.

У Донецькій області близько 20.00 угруповання бойовиків били з танків по Пісках, Первомайському, Красногорівці. А майже о 23.00 по українських позиціях у селищі Водяне працювала ворожа артилерія калібру 152 міліметри.

"Крім того, о 20 годині, черговий раз цинічно нехтуючи домовленостями, ворог бив з танка по мирних будівлях у селищі Невельське. В результаті цього обстрілу поранено 3 цивільних осіб", - інформують у прес-центрі.

На Луганщині, з 21.00 і майже до опівночі, бойовики обстрілювали позиції сил АТО у Станиці Луганській.

"Слід відзначити і певну активізацію ворожих безпілотників. Близько 14 години 3 літальні апарати супротивника помічено в районі Маріуполя. А від 21 і до 23 години 7 БПЛА виявлено в небі Луганщини", - додали в прес-центрі.

Загалом, за минулу добу незаконні збройні формування 111 разів порушили режим припинення вогню. 9 разів противник застосовував артилерію, 41 - міномети, 7 - танки, тричі бойовики били з "Градів".

"Після опівночі, 9 серпня, російсько-терористичні війська продовжили вогневу активність в Донецькій області в районі Опитного, Авдіївки і Мар'їнки", - додали в прес-центрі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики з опівночі 8 серпня і до 18 години понад 60 разів порушили режим припинення вогню в зоні бойових дій на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram