ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики намагалися прорвати оборону сил АТО біля Маріуполя

У неділю зафіксовано рекордне число обстрілів.

Бойовики намагалися прорвати оборону сил АТО біля Маріуполя
Фото: Макс Левин

Недалеко від селища Старогнатівка на Маріупольському напрямку близько 4-ї години ночі до 400 бойовиків за підтримки 122-міліметрової артилерії, танків, БТР, стрілецької зброї невдало намагалися прорвати оборону сил АТО. В результаті вмілих дій бійців АТО ворог відступив.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Також після після півночі в ніч проти понеділка бойовики продовжили нарощувати вогневу активність в Донецькій області. Тут під обстрілом з артилерії і мінометів, які заборонені Мінськими домовленостями, опинилися Опитне, Водяне, Піски.

З 18:00 і до півночі неділі бойовики практично вздовж всієї лінії розмежування нарощували вогневу активність. Загалом за минулу добу російсько-терористичні війська 127 разів порушили режим припинення вогню, що є найбільшою кількістю обстрілів позицій військових з боку незаконних збройних формувань за останні тижні.

Зокрема неподалік Донецька, у районі Новгородського, близько 18:00 окупанти обстріляли опорний пункт військових з мінометів і стрілецької зброї. Також увечері злочинці двічі били по Авдіївці зі 120-міліметрових мінометів, а близько опівночі - з танків. З 19:00 і майже до першої години ночі найманці застосовували 122-міліметрову артилерію по Красногорівці.

Не менш напружена ситуація і на Артемівському напрямку. З 21:40 і до 22:00 бойовики з боку селища Калинове з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» били по українських позиціях у Троїцькому. А після обстрілу з цього самого селища працювали ворожі 120-міліметрові міномети. Також із «Градів» о 21:45 окупанти вели вогонь по українських військових у селищі Розсадки.

У Луганській області з 23:00 і до пів на першу ночі незаконні бандформування 4 рази з мінометів і артилерії калібру 122 міліметри обстріляли селище Кримське.

У районі Маріуполя близько опівночі бойовики з артилерії та мінометів били по позиціях сил АТО і житлових будівлях у Старогнатівці.

Нагадаємо, вранці в неділю в Широкиному відбувся бій українських морпіхів із диверсійно-розвідувальною групою бойовиків. Загинув один український військовий, ще одного поранено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram