ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко відправив керівництво АТО під Старогнатівку

У Президента кажуть, що нових позицій військові не захоплювали.

Порошенко відправив керівництво АТО під Старогнатівку
Фото: twitter.com/poroshenko

Президент Петро Порошенко у зв'язку із загостренням ситуації на Донбасі провів нараду за участю секретаря РНБО Олександра Турчинова, начальника Генштабу Віктора Муженка і міністра оборони Степана Полторака.

"За останні дні російсько-терористичні війська збільшили кількість обстрілів, зокрема з артилерійської зброї. 9 серпня режим припинення вогню порушили 127 разів. О 3:27 близько 200 бойовиків за допомогою танків пішли на штурм у районі населеного пункту Новоласпа Донецької області. Як доповів Президентові начальник Генерального штабу, українські війська дали ворогові гідну відсіч. Усі атаки відбито. Українські війська повернули свої висоти. Ворог зазнав значних втрат. За дорученням Президента до місця бойового зіткнення прибуло керівництво АТО. Українські військові повністю контролюють ситуацію", - сказано в повідомленні.

Порошенко доручив поінформувати СЦКК та ОБСЄ про порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків, а також долучити місію ОБСЄ до спостереження для запобігання обстрілам у майбутньому.

"Українська сторона пов'язує спробу нічного штурму, а також збільшення обстрілів з боку бойовиків з учорашніми провокаційними діями в Донецьку проти спостерігачів місії ОБСЄ для того, щоб вони не могли виконувати свої функції", - повідомляє прес-служба Президента.

Нагадаємо, за даними Міноборони, близько 03:25 після масованої артилерійської підготовки терористичні угруповання чисельністю до батальйонної тактичної групи за підтримки 10 танків і 10 бойових машин піхоти та іншої техніки перейшли в наступ на опорний пункт 72-ї окремої механізованої бригади в районі Старогнатівки. Сили АТО підвели артилерію і відкрили вогонь. Противника зупинили і відкинули на 2-3 кілометри.

Сили АТО захопили ключові висоти, що їх до цього контролювали терористичні угруповання. Під час бою, за офіційними даними, 7 українських військовослужбовців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram