ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов назвав втрати на Донбасі за минулу добу

Керівництво АТО підготувалося до наступу бойовиків.

Турчинов назвав втрати на Донбасі за минулу добу
Фото: www.rnbo.gov.ua

Минулої доби в результаті обстрілів на Донбасі один військовий загинув, 16 отримали поранення, заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

За його даними, в результаті контратаки сил АТО в районі Новоласпа-Старогнатівка російсько-терористичні угруповання відступили, зазнавши значних втрат, а українські воїни просунулися вперед до 3 кілометрів, закріпившись на домінантних висотах.

"Враховуючи ситуацію, Президент України провів оперативну нараду за участю начальника Генштабу, міністра оборони та секретаря РНБО. Відпрацьовано план реагування на провокаційні дії і спроби прориву оборони російсько-терористичними угрупованнями", - сказав Турчинов.

Він також повідомив, що міжнародні спостерігачі вже проінформовані про активізацію російсько-терористичних військ.

Нагадаємо, за даними Міноборони, близько 03:25 після масованої артилерійської підготовки терористичні угруповання чисельністю до батальйонної тактичної групи за підтримки 10 танків і 10 бойових машин піхоти та іншої техніки перейшли в наступ на опорний пункт 72-ї окремої механізованої бригади в районі Старогнатівки. Сили АТО підвели артилерію і відкрили вогонь. Противника зупинили і відкинули на 2-3 кілометри. Сили АТО захопили ключові висоти, що їх до цього контролювали терористичні угруповання. Під час бою, за офіційними даними, 7 українських військовослужбовців отримали поранення.

За даними блогера з "Правого сектору" Олени Білозерської, у Старогнатівці загинув один солдат ЗСУ і троє бійців ДУК ПС. Це добровільне формування досі не легалізовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram