ГоловнаСуспільствоВійна

Бірюков повідомив про знищення шести "Гвоздик" бойовиків

Втрати бойовиків убитими радник Президента оцінив у 20 осіб.

Радник Президента Юрій Бірюков заявив, що сили АТО в понеділок знищили батарею 122-міліметрових самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика" із шести одиниць, обдуривши бойовиків за допомогою хибної цілі.

У своєму фейсбуці Бірюков повідомив, що події відбувалися в понеділок, коли бойовики вранці пішли в атаку під Старобешевим.

Десантники розгорнули імітацію гаубичної батареї Д-30. Дані про позиції, де встановили муляжі, бойовики отримали з безпілотників.

"І щойно стемніло, десь о 21:50, по цій позиції почали стріляти. Гучно, потужно, багато... І 120-міліметрові міномети, і 122-міліметрові гармати, навіть 152-міліметрове прилітало... Загалом - рознесли вони цю нашу батарею начисто. Випустили в повітря тонни боєприпасів. Вони старанно стріляли по цій батареї, і в запалі та в азарті не звернули уваги, як до них прилетів Песець. Зо-о-овсім з іншого місця. Б/к детонував до ранку. За даними перехоплення, Песець прилетів у розташування повної батареї 2С1 (6 одиниць)", - написав Бірюков. Він оцінив втрати бойовиків убитими в 20 осіб.

Бірюков також показав фото муляжів гаубиць.

Фото: facebook.com/yuri.biriukov

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram