ГоловнаСуспільствоВійна

Спостерігачі ОБСЄ знову викрили вивезення бойовиками вугілля в Росію

Самоскиди, завантажені вугіллям, часто виїжджали з Луганської області в РФ через КПП «Гукове».

Спостерігачі ОБСЄ знову викрили вивезення бойовиками вугілля в Росію
Фото: jsw.pl

Протягом минулого тижня з окупованої терористами частини Луганської області в Росію виїхало чимало вантажівок, завантажених вугіллям.

Про це йдеться у щотижневому звіті ОБСЄ.

«Протягом звітного тижня спостережна місія продовжувала відзначати на КПП «Гукове» і «Донецьк» велику кількість вантажівок, які перетинали кордон в обох напрямках, зокрема насичений рух самоскидів, завантажених вугіллям, з Луганської області в РФ через КПП «Гукове», - йдеться у звіті.

Спостерігачі відзначають велику кількість автоцистерн, які перетинали кордон в обох напрямках. «Кількість автоцистерн зменшилася із 50 минулого тижня до 43 цього тижня. Більшість із цих автоцистерн мали напис російською мовою «Пропан» і «Легкозаймистий», - зазначили в ОБСЄ.

Члени місії ОБСЄ додали, що більшість автомобілів, які перетинали кордон, мали українські, білоруські чи російські номери, але було й кілька машин із реєстрацією в ЄС.

Згідно зі звітом ОБСЄ, через кордон активно пересувається залізничний транспорт. Але візуальний огляд неможливий через дерева між шляхами і КПП.

Нагадаємо, це не перше повідомлення спостерігачів ОБСЄ про вивезення вугілля з Донбасу до Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram