ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики стягують техніку на приморському напрямку, - Тимчук

З артилерії обстріляли позиції сил АТО в районі Чермалика та Павлополя

Бойовики стягують техніку на приморському напрямку, - Тимчук
Фото: zik.ua

Бойовики на Донбасі продовжують проводити активне перегрупування і перекидання живої сили та бойової техніки.

Про це повідомляє депутат, координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у Фейсбуці.

"Відзначається активізація формувань російсько-терористичних військ на приморському напрямку - обстріляно з 152-міліметрової та 122-міліметрової артилерії позиції українських військ у районі Чермалика і на південний захід від Павлополя", - йдеться в повідомленні.

На напрямку Новоласпи бойовики закінчили формування двох зведених артилерійських груп - усього 22 одиниці 122-міліметрової та 152-міліметрової ствольної артилерії, 8 САУ 2С1 "Гвоздика" і 2С3 "Акація", 8 установок РСЗВ "Град". Одна артгрупа розташована на позиціях на південь від н.п. Комсомольське, інша розгортається в районі Краснопілля - Кам'янки.

З Донецька на південний напрямок перекинуто зведений мінометний підрозділ: 12 од. 82-міліметрових і 120-міліметрових мінометів.

У район Веселої Гори з боку Луганська перекинуто бронегрупу. У її складі - танки (принаймні 2 одиниці з них Т-72) і МТ-ЛБ, усього до 10 од.

Також у район Саханки перекинуто дві тактичні групи - одна на 55-60 осіб, друга - 90-100 осіб. У складі груп - 6 одиниць броньованої техніки (переважно БТР і МТЛБ), а також кілька джипів і позашляховиків, більшість бойовиків пересуваються в армійських вантажівках.

Нагадаємо, в Генштабі ЗСУ мають інформацію, що бойовики готуються до наступу на сили АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram