ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики за добу 95 разів обстріляли військових на Донбасі, активно застосовуючи "Гради"

У районі Маріуполя залишається напружена ситуація.

Бойовики за добу 95 разів обстріляли військових на Донбасі, активно застосовуючи "Гради"
Фото: 24daily.net

Загалом за минулу добу бандформування на Донбасі 95 разів порушили режим припинення вогню, повідомляє прес-центр АТО.

Із вечора четверга російсько-терористичні угруповання істотно активізували обстріли позицій сил АТО.

Зокрема в районі Маріуполя близько 22:00 з реактивних систем БМ-21 «Град» бойовики били по опорних пунктах військових у селищах Талаківка, Павлопіль, Старогнатівка. Також по Старогнатівці і Талаківці працювала ворожа артилерія калібру 152 міліметри. А з 18:00 і до півночі під вогонь 120-міліметрових мінометів двічі потрапило Новотроїцьке.

О 23:00 по Авдіївці, а о 23:30 і 23:35 по Опитному окупанти били з «Градів». Крім того, наприкінці доби під вогнем 152-міліметрової артилерії противника опинилися Водяне, Кам'янка, Новобахмутівка, Первомайське.

На Артемівському напрямку близько 22:00 окупанти з мінометів і артилерії калібру 152 міліметри вели вогонь по силах АТО в селищі Зайцеве.

Обстрілу зазнали і цивільні об'єкти. О 17:10 з гранатометів і великокаліберних кулеметів бойовики обстріляли Широкине, а о 21:52 з «Градів» били по Авдіївці та Опитному.

Після півночі і до 6:00 п'ятниці окупанти 9 разів застосовували заборонену мінськими домовленостями артилерію. А під вогнем «Градів» 4 рази опинилися позиції української армії у Водяному, тричі в Опитному. По одному випадку використання реактивної артилерії зафіксовано в Красногорівці та селищі Зайцеве.

Нагадаємо, на Донбасі фактично відновилися бойові дії, заявив секретар РНБО Олександр Турчинов після того, як у середу були зафіксовані 153 обстріли. Це стало рекордною кількістю з дня підписання Мінських угод.

У середу на Донбасі загинули двоє військовослужбовців, ще 10 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram