ГоловнаСуспільствоВійна

Кількість обстрілів на Донбасі оновила рекорд

У п'ятницю бойовики 175 разів порушили режим припинення вогню

Кількість обстрілів на Донбасі оновила рекорд
Фото: Скриншот

Протягом минулої доби бойовики на Донбасі 175 раз порушили режим припинення вогню. Вогнева активність противника була найбільшою за останні місяці.

Як повідомляє прес-центр АТО, 25 разів бойовики застосовували артилерію, 64 - міномети, 19 - реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", 93 - стрілецьку зброю і гранатомети.

З 18.00 і до опівночі російсько-терористичні війська зосередили обстріли українських позицій на донецькому напрямку. Під вогнем 120-міліметрових мінометів 5 разів опинилися опорні пункти сил АТО в Красногорівці. Близько 21.00 по Авдіївці, а майже в 22.00 по селищах Новоселівка, Новомихайлівка, Новобахмутівка, Водяне била ворожа артилерія калібру 152 міліметри. А з 21.50 бойовики з "Градів" з боку шахти Абакумова вели вогонь по Невельському, Пісках, Опитному, Водяному. Також з 22.00 і до 22.25 по позиціях військових у Первомайському працювала ворожа артилерія калібру 152 міліметра і "Гради".

У районі Маріуполя ввечері бойовики двічі з реактивної артилерії і один раз з 120-міліметрових мінометів стріляли по Талаківці.

На артемівському напрямку з 18.00 і до опівночі під вогонь ворожої артилерії потрапили позиції сил АТО в Дзержинську, Ленінському, Санжарівці. А о 20.30 окупанти з танків і 120-міліметрових мінометів били по селищу Зайцеве.

О 22.25 по житлових кварталах Авдіївки, а в 23.45 по Павлополю стріляли з "Градів".

Після півночі в ніч проти суботи бандформування продовжили обстріли сил АТО переважно на Донецькому напрямку. А в 3.16 з "Градів" стріляли по силах АТО в Первомайському.

Нагадаємо, на Донбасі фактично поновилися бойові дії, заявив секретар РНБО Олександр Турчинов у четвер після того, як середу були зафіксовані 153 обстріли. Це стало рекордною кількістю з дня підписання мінських угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram