ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинув один військовий

Ще один боєць отримав поранення

За добу на Донбасі загинув один військовий
Александр Мотузяник

За добу в зоні бойових дій на Донбасі загинув один український військовий, ще один отримав поранення.

Про це заявив на брифінгу представник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Цих втрат сили АТО зазнали біля Донецька, додав він.

Учора інтенсивність бойових дій, насамперед у районі Горлівки, знизилася. Вперше за минулі три дні кількість ворожих обстрілів не перевищила позначку у 100. Також протягом вчорашнього дня не було зафіксовано жодного факту ведення вогню по житлових кварталах з боку супротивника.

На Луганському напрямку епіцентром бойових дій вчора було с. Кримське Новоайдарського району. Протягом семи годин ворог вів обстріли українських позицій з південного і східного напрямів, застосовуючи стрілецьку зброю і 12-мм міномети, а ближче до вечора на передову прибула ворожа бронетехніка. Противник в ближній бій не вступав, втрат серед наших бійців під час перестрілки не було допущено.

Також по два епізоди порушення режиму тиші з боку окупантів зафіксовано у Станиці Луганській і Щасті, переважно в темний час доби.

Важке озброєння на цій ділянці фронту не застосовується, проте під час обстрілів у райцентрі та на прилеглій території було пошкоджено інфраструктуру і цивільні об'єкти.

Крім цього, вчора вранці ворог тричі обстріляв з мінометів українських вояків, які захищають село Оріхове. Вогонь вівся з південного напрямку і відстані до 5 км.

На Донецькому напрямку в районі Світлодарська та Горлівки вчора було досить спокійно - противник жодного разу не застосував важке озброєння, вдаючись до дрібних провокацій. 6 таких інцидентів вчора було зафіксовано близько села Луганське і села Зайцеве.

На ділянці фронту від Горлівки до Донецька противник продовжує дотримуватися тактики артобстрілів ключових позицій української оборони з великої відстані. Вчора два такі інциденти сталися біля перехрестя доріг Костянтинівка - Донецьк та Красноармійськ - Горлівка; працювали ворожі міномети і гаубиці.

Біля Донецька ситуація незмінно важка. У темний час доби активні бойові дії - провокації ворога, стрілянина у прифронтовій смузі, обстріли наших позицій з артилерії - ведуться безперервно. Накопичення важкої техніки і живої сили окупантів в Донецьку, Спартаку, Ясинуватій, на території аеропорту триває.

Також знову зафіксовано активність ворога на південь від Донецька. Зокрема, в селі Оленівка розміщено військову техніку бойовиків, яка обстрілює лінію оборони на південь від Мар'їнки. Саме в цьому місці пролягає автодорога і залізниця Донецьк - Волноваха - Маріуполь.

На Маріупольському напрямку бойові дії ведуться біля лінії оборони Старогнатівка - Гранітне. Протягом дня противник вів мінометний і артилерійський обстріл українських позицій з довколишніх сіл і висот, в тому числі один раз - з установки «Град». Слід зазначити, що бойові дії високої інтенсивності велися вдень - з 13 до 19 години. На південь від Гранітного до Азовського моря вчора було тихо.

Нагадаємо, Донецька обладміністрація повідомила, що вчора під час обстрілів Мар'їнки і Красногорівки загинув військовий, ще одного поранено.

У понеділок бойовики на Донбасі 86 разів порушили режим припинення вогню. 12 разів вони застосовували артилерію, 27 - міномети, 52 - стрілецьку зброю і гранатомети.

У неділю в зоні антитерористичної операції загинули двоє українських військових, ще семеро отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram