ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО показав відео з амністованим бойовиком

Число членів "ДНР" і "ЛНР", яким усе пробачили, перевищило 60 людей.

Штаб АТО оприлюднив відеозапис з уже другим бойовиком, якому пробачили участь у незаконних збройних формуваннях і дозволили "почати нове життя в Україні".

"Ще один бойовик скористався можливістю почати нове життя в Україні завдяки програмі повернення громадян на підконтрольні українському уряду території. Сьогодні він разом із сім'єю знову живе в рідному місті. Вашій увазі - відео з людиною, яка обрала мир, а не війну проти свого народу і держави", - сказав на брифінгу речник АТО Олександр Мотузяник.

Нагадаємо, 18 серпня Служба безпеки України повідомила, що розпочала програму повернення на підконтрольну територію України бойовиків "ДНР" і "ЛНР".

Програма поширюється на осіб, які готові добровільно відмовитися від участі в терористичній діяльності і співпрацювати з правоохоронними органами України; не брали участі у вбивствах, тортурах, зґвалтуваннях та інших тяжких злочинах; мають щире бажання виправити власні помилки чесною працею на благо України.

СБУ повідомила, що протягом 2015 року після добровільної відмови від участі в незаконних збройних формуваннях, щирого каяття та співпраці з правоохоронними органами українські суди звільнили від кримінальної відповідальності понад 60 осіб. Усі вони зараз у колі рідних.

Тоді ж було оприлюднено відеозвернення бойовика, який 15 серпня повернувся на підконтрольну Україні територію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram