ГоловнаСуспільствоВійна

Суд звільнив від покарання бухгалтера "ДНР" за співпрацю зі слідством

Мешканка Донецька протягом 5 місяців займалася фінансово-господарською діяльністю сепаратистів

Суд звільнив від покарання бухгалтера "ДНР" за співпрацю зі слідством
Фото: EPA/UPG

У Донецькій області Селідівський міський суд звільнив від відбування покарання жінку, яка була головним бухгалтером однієї із силових структур так званої "ДНР".

Про це повідомляє офіційний сайт облуправління МВС.

"Жінку звільнили від відбування покарання у зв'язку зі щирим каяттям, визнанням своєї провини і співпрацею з органами слідства", - йдеться в повідомленні.

У липні 2015 року співробітники міліції затримали жінку, яка прибула з окупованої території. Було встановлено, що мешканка Донецька протягом 5 місяців займалася фінансово-господарською діяльністю одного з органів, які входять у силовий блок так званої "ДНР". 46-річна донеччанка приїхала в Маріуполь, щоб оформити пенсію. Того самого дня її затримали.

Проти неї відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій та покривання їхньої злочинної діяльності). Санкція статті передбачає від 3 до 5 років позбавлення волі.

"Суд засудив обвинувачену до 4 років позбавлення волі. Однак враховуючи, що підсудна повністю визнала свою провину, щиро розкаялася і співпрацювала зі слідством, її звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном на 2 роки", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше суд амністував трьох бойовиків "ДНР", які добровільно здалися правоохоронцям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram