ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ зафіксувала розміщення важкого озброєння бойовиків на порушення мінських угод

На українській територій також зафіксували три танки, два БТРи і одну військову вантажівку.

ОБСЄ зафіксувала розміщення важкого озброєння бойовиків на порушення мінських угод
Фото: rbc.ua

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ фіксує розміщення важкого озброєння бойовиків на порушення визначених Мінськими угодами місць його відведення.

Про це йдеться в звіті за 20 серпня.

Інструктори ОБСЄ зазначають, що безпілотний літальний апарат спостерігав на підконтрольних "ДНР" територіях за наявністю важкого озброєння, розміщення якого порушує Мінські угоди.

Зокрема, безпілотник зафіксував сім основних бойових танків і два бронетранспортери на захід від Староласпи (59 км на північний схід від Маріуполя), чотири важкі артилерійські установки і ще чотири бронетранспортери на північний схід від Білої Кам'янки (58 км на північний схід від Маріуполя), шість танків і бронетранспортерів у Комсомольському (75 км на північний схід від Маріуполя), дві самохідні гаубиці 2С1 "Гвоздика" на схід від Петровського (78 км на північний схід від Маріуполя), два танки і два бронетранспортери в районі Донецького аеропорту.

Водночас безпілотник місії на українській територій зафіксував також наявність озброєння на порушення Мінських угод. Зокрема, було зауважено три танки, два бронетранспортери і одну військову вантажівку із системою зв'язку, накритою сіткою камуфляжу. (У місії допускають, що ця система може застосовуватися для електронного глушіння сигналу).

Також зазначається, що в Новогнатівці місія бачила шість самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика" і транспортний засіб для управління в Приовражному (19 км на північний схід Маріуполя) і дві гаубиці на схід від Асланового (15 км на північний схід Маріуполя).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спостерігачів ОБСЄ в Україні залучать до моніторингу уздовж лінії зіткнення і на адміністративному кордоні з Кримом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram