ГоловнаСуспільствоВійна

У бойовиків погіршилася дисципліна, вони відмовляються воювати, - штаб АТО

У неділю бойовики обстрілювали сили АТО переважно зі стрілецької зброї

У бойовиків погіршилася дисципліна, вони відмовляються воювати, - штаб АТО
Фото: dpsu.gov.ua

У неділю ситуація вздовж лінії розмежування залишалася в цілому стабільною. Вночі бойовики застосовували крупнокаліберну зброю.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"Сьогодні, 23 серпня з опівночі і до 18 години, ситуація уздовж лінії розмежування залишалася стабільною. Незаконні збройні формування провокуючи сили АТО застосовували, переважно, стрілецьку зброю. Проте, у темну пору доби, ворог декілька разів порушив Мінські домовленості і використовував озброєння калібру понад 100 міліметрів", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, позиції військових у Станиці Луганській вночі обстрілювали з гранатометів і великокаліберних кулеметів, а з 5.15 до і 6 майже палили з артилерії калібрів 152 і 122 міліметра і 120-міліметрових мінометів.

По опорних пунктах сил АТО в Широкиному і Сартані близько 2 ночі також працювала 152-міліметрова Артилерія.

Поблизу Донецька, майже о 1:00 ночі, під вогнем 120-міліметрових мінометів опинилися Опитне та Авдіївка. А на артемівському напрямку о 13.40 бойовики били з мінометів по Троїцькому.

"Водночас, за нашими оперативними даними, в рядах бойовиків серйозно погіршилася дисципліна. Мобілізовані чоловіки відмовляються воювати в ході реальних бойових протистоянь. Зокрема, на цьому тижні, в районі Новоласпи, самовільно залишили позиції підрозділи, які були сформовані зі співробітників МВС та держбезпеки так званої ДНР. Цей факт в чергове показує, що люди Донбасу втомилися від війни і лише московські ляльководи бажають продовжувати кровопролиття", - відзначили в штабі АТО.

Нагадаємо, раніше жителі Маріуполя повідомляли про те, що вночі бойовики чотири рази обстріляли Широкине.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram