ГоловнаСуспільствоВійна

Ситуація в зоні АТО загострилася, - штаб

За добу бойовики 82 рази порушили режим тиші

Ситуація в зоні АТО загострилася, - штаб
Фото: EPA/UPG

Протягом учорашнього вечора і наприкінці доби ситуація в зоні антитерористичної операції на Донбасі кілька загострилася. З 18:00 і до півночі на Донецькому і Артемівському напрямках почастішали обстріли з озброєння калібру понад 100 мм.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

З 18:00 бойовики кілька разів зі 120-міліметрових мінометів обстрілювали позиції сил АТО в Авдіївці, Троїцькому, Верхньоторецькому й Опитному. Двічі - близько 21:00 і 22:00 - били по опорних пунктах сил у Красногорівці з артилерії калібру 152 міліметри, мінометів, гранатометів і стрілецького озброєння. Також під вогонь артилерії цього самого калібру о 21:20 потрапили українські підрозділи в Авдіївці, а о 23:00 - в населеному пункті Славне. Близько 22:30 терористи зі 122-міліметрової артилерії обстріляли цивільні квартали Авдіївки.

О 19:05 з боку Ольховатки бойовики з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" накривали опорний пункт українських військових у Троїцькому на Артемівському напрямку. А з 21:00 і до опівночі під вогонь 122-міліметрової артилерії потрапили селища Санжарівка, Луганське, Лозове і знову Троїцьке. Також зі 120-міліметрових обстріляли Новозванівку, Зайцеве, Золоте.

На Луганському напрямку близько півночі сепаратисти зі 152-міліметрової артилерії били по наших позиціях у селищі Болотне. А о 21:00 - по Богданівці, в районі Маріуполя, застосовували 120-міліметровий міномет.

Усього за добу бойовики 82 рази порушили режим припинення вогню, застосувавши 18 разів артилерію, 40 разів - міномети, 1 - "Гради".

Нагадаємо, в неділю бойовики обстрілювали сили АТО переважно зі стрілецької зброї, застосовуючи важке озброєння лише потемки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram