ГоловнаСуспільствоВійна

Жителі Донбасу отримають курчат за програмою ООН

350 сімей в Артемівському і Попаснянському районах отримають 7000 бройлерів.

Жителі Донбасу отримають курчат за програмою ООН

ООН цього тижня роздає домогосподарствам у Донецькій і Луганській областях загалом близько 7 000 голів тритижневих курчат.

Як повідомляє прес-служба Продовольчої і сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй (ФАО), забезпечення сільських жителів птицею повинно допомогти найбільш вразливим сім'ям, які залишилися без засобів до існування через конфлікт на сході України.

350 сім'ям-бенефіціарам в Артемівському районі Донецької області та в Попаснянському районі Луганської області видадуть курчат м'ясо-яєчної породи подвійного призначення, яка характеризується одночасно гарною якістю м'яса і високим ступенем несучості.

Також кожна сім'я отримає по 200 кілограмів спеціально розробленого карного комбікорму. Цієї кількості корму повинно вистачити на 3 місяці - період, після якого птиця готова на забій. Ті сім'ї, які зволіють використовувати курчат для виробництва яєць, можуть очікувати яйцекладки через 5 місяців.

ФАО зазначає, що сільськогосподарський сектор серйозно постраждав через конфлікт у Донецькій і Луганській областях. Багато фермерських господарств втратили частину врожаю озимої пшениці торік, а через бойові дії у багатьох районах ярові культури так і не посіяли. Фруктові сади пошкоджено обстрілами, а сільгоспобладнання втрачено в результаті обстрілів або мародерства.

Багато сімей змушені були забити поголів'я худоби через страх втратити його під час бойових дій, неможливість випасати через мінування територій і нестачу кормів.

Минулого тижня ФАО також почала розподіл кормів для худоби серед найбільш вразливих сімей, що проживають у буферній зоні конфлікту в Донецькій і Луганській областях. У рамках цієї програми передбачено роздати загалом 500 тонн кормів для домашньої худоби в поселеннях, розташованих уздовж лінії конфлікту. Для отримання цієї допомоги було відібрано близько 5000 домашніх господарств. Раніше цього року 1000 вразливих і неблагополучних з погляду продовольчої безпеки домогосподарств отримали по 100 кілограмів насіннєвої картоплі.

У всіх випадках список домогосподарств на отримання допомоги ФАО формували у співпраці з органами місцевого самоврядування.

Нагадаємо, жителям Донбасу допомагає також Всесвітня продовольча програма ООН. Ця організація роздає населенню гроші та продуктові ваучери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram