ГоловнаСуспільствоВійна

Справу "міністра внутрішніх справ ДНР" Дикого направили до суду для заочного засудження

Міліціонеру-перевертню загрожує 15 років в'язниці

Справу "міністра внутрішніх справ ДНР" Дикого направили до суду для заочного засудження
"И.о. главы МВД ДНР" Алексей Дикий
Фото: gp.gov.ua

Прокуратура Донецької області направила до суду обвинувальний акт для заочного засудження так званого "в.о. міністра внутрішніх справ ДНР" Олексія Дикого.

Про це повідомляє офіційний сайт облпрокуратури.

"Під час досудового розслідування прокуратура встановила, що у травні-червні 2014 року Олексій Дикий, порушуючи присягу працівника органів МВС України, разом із представниками терористичної організації "ДНР" брав участь у захопленні адміністративної будівлі УБОЗ у Донецькій області в місті Донецьку", - йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що залишившись на окупованій бойовиками території, Дикий став безпосередньо членом організації "ДНР". У 2014 році його призначили на посаду "першого заступника міністра внутрішніх справ ДНР". А на початку 2015 року, після присвоєння йому звання "герой ДНР" Дикого призначили на посаду "в.о. міністра внутрішніх справ "ДНР".

На цей момент екс-міліціонера оголошено у розшук. Його повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (участь у терористичній організації). Санкція статті - до 15 років позбавлення волі.

"На підставі того, що обвинувачений не з'являється на допити до слідчого і перебуває на тимчасово окупованій території, прокуратура ухвалила рішення про передачу справи до суду для заочного засудження колишнього міліціонера", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Україна запустила процес заочного суду над чотирма міністрами "ДНР". В цілому у розшук оголосили 11 "міністрів", ще стосовно десятьох представників верхівки "ДНР" збираються докази.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram