ГоловнаСуспільствоВійна

Військові зазнали серйозних втрат на Маріупольському напрямку

За неофіційною інформацією, загинули шестеро солдатів

Військові зазнали серйозних втрат на Маріупольському напрямку
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Українські військові сьогодні вночі зазнали серйозних втрат на Маріупольському напрямку унаслідок обстрілу, повідомив прес-офіцер сектору "М" Ярослав Чепурний "Сайту города Мариуполя".

"У нас дуже серйозні втрати, інформація про які буде доведена пізніше. Почерк, яким бойовики ведуть вогонь, дуже схожий на почерк професійної російської армії", - сказав він, не уточнюючи число загиблих.

Як повідомляє на своїй сторінці у фейсбуці волонтер Галина Одноріг, мова йде про шістьох загиблих і понад десятьох поранених.

Чепурний зазначив, що до 16:00 бойовики дотримували режим припинення вогню, а потім вели вогонь без зупинки. До півночі у секторі сталося 13 обстрілів - 7 разів з артилерії 152-122 мм, 5 разів з мінометів 120 і 82 мм і 1 раз з РСЗВ "Град", який обстріляв позиції військових під Новогнатівкою. Чотири рази обстріляно українських військових у Старогнатівці, два - у Чермалику і по одному разу у Новогригорівці, Прохорівці, Богданівці, Лебединському, Орловському, Новоселівці-2.

З півночі в секторі сталося 7 обстрілів. Чотири рази вогонь вівся по Богданівці, двічі по Старогнатівці і один раз по Чермалику. Найсильніший обстріл відбувся у Богданівці, де з 4:30 до 5:00 бойовики одночасно застосовували і САУ 152 мм, і 81 мм міномети.

Нагадаємо, штаб антитерористичної операції заявив про збільшення бойової активності терористів 26 серпня. Незаконні збройні формування застосовували озброєння калібру понад 100 міліметрів практично вздовж всієї лінії розмежування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram