ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ фіксує розміщення озброєння бойовиками з порушенням Мінських угод

На території бойовиків помітили танки, артилерійські установки, самохідні гаубиці.

ОБСЄ фіксує розміщення озброєння бойовиками з порушенням Мінських угод

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі фіксує розміщення важкого озброєння бойовиками з порушенням визначених Мінськими угодами місць для його відведення.

Про це йдеться у звіті за 27 серпня, опублікованому сьогодні.

"На підконтрольних "ДНР" районах безпілотні літальні апарати місії побачили п'ять основних бойових танків у Безіменному (30 км на схід від Маріуполя), два танки в Мічуріному (57 км на північний схід від Маріуполя), три важкі артилерійські установки в селі Октябрь (29 км на північний схід від Маріуполя), один танк південніше від Солнцевого (58 км на північний схід від Маріуполя), п'ять танків західніше віл Староласпи (60 км на північний схід від Маріуполя), п'ять 122-мм самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика" з великою кількістю боєприпасів і сім танків на південний захід від Роздольного (64 км на північний схід від Маріуполя), більш ніж двадцять бронетранспортерів та іншої військової техніки на південь від Комсомольського (75 км на північний схід від Маріуполя)", - наголошується в повідомленні.

Також ще один танк патруль місії помітив на території бойовиків "ДНР", а на території бойовиків "ЛНР" - два танки Т-72, які були розміщені на узвишші в напрямку української сторони в місцях для ведення вогню.

Водночас спостерігачі зазначають, що на українській території помітили танк Т64, який був біля блокпоста, і 122-мм самохідну гаубицю 2С1 "Гвоздика", яку перевозили на причепі.

Нагадаємо, прес-центр АТО повідомив, що від опівночі і до 18:00 28 серпня ситуація в зоні АТО на Донбасі залишалася стабільною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram