ГоловнаСуспільствоВійна

Ніч у зоні АТО була спокійною

Раніше інтенсивність обстрілів у темну пору доби збільшувалася.

Ніч у зоні АТО була спокійною
Фото: Мария Лебедева

Незаконні збройні формування суттєво зменшили провокаційні обстріли позицій сил АТО на Донбасі з 19.00 п'ятниці.

Втім, як повідомляє прес-центр АТО, окремі випадки порушення мирних домовленостей з використанням озброєння, калібр якого перевищує 100 міліметрів, все ж були.

Так, о 19.10 неподалік Донецька з боку Спартака по опорному пункту військових в Авдіївці бойовики вели вогонь з танка, мінометів калібрів 120 і 82 міліметри, гранатометів і стрілецької зброї.

На Артемівському напрямку близько 19.00 окупанти зі 120-міліметрових мінометів обстріляли українські підрозділи в районі селища Санжарівка.

Поблизу Маріуполя о 21.20 до 10 осіб диверсійно-розвідувальної групи противника за підтримки БМП і стрілецької зброї намагалися обійти позиції військових в Богданівці. У результаті бойового зіткнення противник відступив.

В цілому за минулу добу проросійські бойовики 74 рази порушили режим припинення вогню. З них 18 випадків використання зброї ворогом зафіксовано від 19.00 і до опівночі.

Від опівночі і до 6 ранку суботи бандформування чотири рази порушили перемир'я. Зі стрілецької зброї найманці обстріляли українські опорні пункти в районі Щастя, шахти Бутівка і двічі в Опитному.

Нагадаємо, в четвер у результаті бойових дій на Донбасі загиблих українських військовослужбовців не було, 5 бійців було поранено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram