ГоловнаСуспільствоВійна

За добу в зоні АТО загинули двоє військових

Троє бійців отримали поранення.

За минулу добу в результаті бойових дій на Донбасі загинули двоє українських військовослужбовців, троє поранені.

Про це повідомив речник АТО Олександр Мотузяник на брифінгу.

На Луганському напрямку головними точками протистояння стали позиції біля міста Щастя і Станиці Луганської. Бойовики здійснили серію збройних провокацій із застосуванням гранатометів і мінометів калібром менш як 100 міліметрів. Також бойовики відкривали вогонь у районі селищ Кримське, Трьохізбенка і Попасна. Єдиним фактом застосування важкого озброєння з боку бойовиків був обстріл зі 120-мм міномета поблизу Троїцького.

На Донецькому напрямку ситуація найбільш напружена. Бойовики застосовують весь спектр зброї в районі аеропорту - гранатомети, стрілецьку зброю і важке озброєння, у тому числі 120-мм міномети і 122-мм артилерію. Також увечері в районі Авдіївки зафіксовано танковий обстріл позицій сил АТО. Неспокійно і на заході від Донецька, зокрема в Мар'їнці та Красногорівці. Протягом усього дня бойовики вчиняли збройні провокації, в результаті чого в Мар'їнці було поранено семирічну дитину.

Бойовики черговий раз порушили мирні угоди і били з 120-мм мінометів по позиціях військових у Санжарівці.

У районі Горлівки бойовики здійснили низку провокацій поблизу селищ Троїцьке, Луганське, Зайцеве і Майорськ. За даними української розвідки, окупанти знеструмили п`ять фільтрувальних станцій, що призвело до припинення подачі води в Горлівці, Дзержинську, Красноармійську та Докучаєвську. Ситуація на територіях під контролем бойовиків погіршується і через те, що там закінчився хлор для знезараження води, що загрожує виникненням інфекційних захворювань.

На Маріупольському напрямку спостерігається загострення бойової обстановки. Бойовики активно використовували важке озброєння. Так, поблизу села Гранітне бойовики вчинили три обстріли з мінометів калібром 120 міліметрів і два танкові обстріли. Також у районі села Богданівка окупанти застосували 120-мм міномети, 152-мм артилерію, а також відбулося зіткнення ЗСУ з ворогом. Українські військові відбили напад і відкинули ворога.

Нагадаємо, у другій половині дня в п'ятницю двоє військовослужбовців 72-ї бригади Збройних сил загинули в результаті обстрілу позицій сил АТО у Гранітному Донецької області. Крім того, двоє військових 81-ї бригади отримали поранення поблизу Донецького аеропорту. Один із них перебуває у важкому стані.

У п'ятницю в селі Кримському Новойдарського району Луганської області в результаті підриву на "розтяжці" поранено двох військовослужбовців ЗСУ з Волинської області і Криму, повідомила Луганська обладміністрація.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram