ГоловнаСуспільствоВійна

Нова військова доктрина визначить Росію противником України

Проект стратегічного документа оборонного планування передано в РНБО

Нова військова доктрина визначить Росію противником України
Фото: Макс Требухов

Кабінет Міністрів України затвердив проект нової військової доктрини і направив його на розгляд до Ради національної безпеки і оборони України.

Про це повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у вівторок під час церемонії відкриття багатонаціональних військових навчань "Сі Бриз-2015", інформує прес-служба уряду.

За його словами, у проекті доктрини вперше за історію незалежності чітко визначено противника України та агресора - це Російська Федерація.

Нагадаємо, рік тому Кабінет Міністрів доручив Міноборони розробити нову редакцію військової доктрини. Міністерству дали термін до грудня 2015 року, але воно завершило підготовку цього ключового стратегічного документа оборонного планування до початку вересня 2015 року.

Нинішня військова доктрина була затверджена у 2004 році указом президента Леоніда Кучми. Він визначає, що військова доктрина - це система керівних поглядів на причини виникнення, сутність і характер сучасних військових конфліктів, принципи та шляхи запобігання, підготовку держави до можливого військового конфлікту, а також на застосування військової сили для захисту державного суверенітету, територіальної цілісності, інших життєво важливих національних інтересів.

Діюча доктрина ґрунтується на принципах політики позаблоковості. Україна не вважає жодну державу своїм військовим супротивником.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram