ГоловнаСуспільствоВійна

Створено групу контролю за відновленням Донбасу

1 вересня надійшло понад 30 заявок на проведення ремонтно-відновлювальних робіт.

Створено групу контролю за відновленням Донбасу
Фото: Макс Требухов

Спільний центр контролю і координації питань припинення вогню, крім безпосереднього контролю за дотриманням режиму "тиші" на Сході України, приділяє значну увагу проведенню ремонтно-відновлювальних робіт і підготовки інфраструктури Донецької та Луганської областей до зими.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО у Facebook.

Зазначають, що 1 вересня в СЦКК надійшло понад 30 заявок на проведення ремонтно-відновлювальних робіт.

"Лише 1 вересня Спільний центр отримав 34 заявки на забезпечення координації питань припинення вогню під час проведення ремонтно-відновлювальних робіт на лініях електропередач, у мережі газо- і водопостачання. За останній місяць таких заявок було понад 200, і всіх їх прийняли для виконання", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, 16 серпня було відновлено залізничне сполучення на перегоні Курдюмівка - Микитівка. Зараз для підвищення пропускної спроможності на цій ділянці тривають ремонтні роботи з відновлення другої залізничної колії.

Повідомляють, що непокоїть ситуація навколо приватного акціонерного товариства "Бахмутський аграрний союз".

"31 серпня українські сапери були змушені припинити розмінування, адже неподалік були виявлені нові вогневі позиції бойовиків. Враховуючи ситуацію з безпекою, представники ОБСЄ також не змогли провести патрулювання в цьому районі. Як наслідок, у цьому районі зберігається загроза для екологічної безпеки", - повідомили у відомстві.

Нагадаємо, голова Держагентства з питань відновлення Донбасу Вадим Черниш повідомив, що на відновлення Донбасу після бойових дій знадобиться більш ніж $1,8 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram