ГоловнаСуспільствоВійна

Заступник глави Київської ОДА розповів про допомогу області бійцям АТО

Чиновник повідомив про запуск ефективної "дорожньої карти" допомоги.

Заступник глави Київської ОДА розповів про допомогу області бійцям АТО
Дмитрий Христюк (слева) в Славянске
Фото: koda.gov.ua

Від початку збройного конфлікту на Донбасі українські військові та добровольці не мали достатнього забезпечення. Як Київська область працювала у цій ситуації, в інтерв'ю Gazeta.ua розповів заступник голови Київської обладміністрації та керівник обласної організації політичної партії "Нові обличчя" Дмитро Христюк.

"Мені особисто довелося неодноразово бувати в зоні бойових дій і як держслужбовцю, і як волонтеру. Ми намагалися зробити для військових все, що в наших силах: від вирішення організаційних питань до забезпечення одягом, продовольством і технікою. Я можу впевнено сказати, що ми зробили все від нас залежне, щоб київські обласні підрозділи були сформовані і могли ефективно виконувати бойові завдання. Зараз ми працюємо над тим, щоб усі військові, які повертаються, отримували соціальні гарантії. Особлива увага приділяється сім'ям загиблих. Зараз цей напрямок - у пріоритеті обласної влади" , - зазначив чиновник.

Він також додав, що за короткий час вдалося сформувати ефективну "дорожню карту" допомоги воїнам АТО, яка чітко працює на рівні області та районів. Також вдалося залучити кошти для придбання житла учасникам бойових дій.

"Ми всі хочемо, щоб військові дії на кордонах нашої держави, нарешті, закінчилися нашою перемогою. І тоді ми зможемо в повну силу займатися економічним, соціальним і культурним розвитком нашої країни. Але в усі часи країну потрібно захищати від агресорів, а політику - від корупціонерів", - акцентував Христюк.

Нагадаємо, Христюк є керівником обласного штабу допомоги демобілізованим військовослужбовцям та їхнім родинам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram