ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ закликала звільнити всіх полонених на Донбасі

Дачич закликав сторони терміново укласти договір про виведення танків і деяких інших видів озброєння.

ОБСЄ закликала звільнити всіх полонених на Донбасі
Фото: mfa.gov.rs

Голова ОБСЄ і міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич закликав усі сторони конфлікту на Сході України обміняти полонених за принципом "всіх на всіх".

Про це він заявив після брифінгу зі своїм спецпредставником у Тристоронній контактній групі, послом Мартіном Сайдіком і представником спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрулом Апаканом, наголошено на сайті ОБСЄ.

"Дачич закликав усі сторони також вжити заходів, спрямованих на підвищення рівня довіри, у тому числі шляхом обміну заручниками і незаконно затриманими особами на підставі принципу "всіх на всіх", - йдеться в повідомленні.

Засуджуючи останні порушення режиму припинення вогню на Донбасі, він закликав сторони терміново укласти договір про виведення танків і деяких видів зброї калібру до 100 мм і про необхідні умови моніторингу та контролю.

"Повний режим припинення вогню і підтвердження відведення тяжкого озброєння є важливими передумовами для припинення військових дій, це допоможе уникнути подальших жертв серед цивільного населення і повернутися до нормального життя, зокрема для тим, хто найбільше постраждалих уздовж лінії зіткнення", - сказав голова ОБСЄ.

Окрім того, Дачич наголосив, що слід конче активізувати зусилля, спрямовані на досягнення політичного врегулювання кризи відповідно до Мінської угоди.

Нагадаємо, 27 серпня бойовики передали Україні 12 полонених українських військовослужбовцівх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram