ГоловнаСуспільствоВійна

З'явилося останнє відео із загиблим волонтером, який розповів про схеми торгівлі у зоні АТО

Торгівлею займатимуться люди, які вже давно контролюють цей бізнес у регіоні

В Інтернеті опубліковано відео останньої розмови з загиблим під Щастям волонтером мобільної групи з контролю за контрабандою у зоні АТО Андрієм Галущенком.

Відео опублікував журналіст Олексій Бобровников на своїй сторінці у Фейсбуці.

Это последнее интервью волонтера Андрея, занимавшегося отслеживанием потоков контрабанды на Луганщине.Мы много снимали его за работой, но он ничего не комментировал, делая свою работу молча. Вчера в 6 утра машину на которой мы ездили уничтожила ДРГ вместе с Андреем и еще одним человеком.Мы решили опубликовать это видео сейчас -- возможно оно будет кому-то полезно. Ну и вообще -- пусть тут пока полежит.

Posted by Aleksei Bobrovnikov on 3 вересня 2015 р.

"Це останнє інтерв'ю волонтера Андрія, який займався відстеженням потоків контрабанди у Луганській області. Ми багато знімали його за роботою, але він нічого не коментував, роблячи свою роботу мовчки. Вчора о 6 ранку машину, у якій ми їздили, знищила ДРГ разом з Андрієм і ще однією людиною. Ми вирішили опублікувати це відео зараз, можливо, воно буде комусь корисним", - написав журналіст.

На відео волонтер розповідає про запуск центру торгівлі для жителів окупованих районів Луганської області. За його словами, торгівлею займатимуться люди, які вже давно контролюють цей бізнес у регіоні.

"Я думаю, це будуть фірми, наближені до пана Юрія Юрійовича. Хто знає, той зрозуміє, про кого я... До пана генерал-лейтенанта. Теж, хто знає, той зрозуміє. Це не військове звання, а спеціальне звання. Навіть шанований нами Георгій Борисович навряд чи зможе цьому протистояти, бо вони тут давно сидять і все давно контролюють", - розповів волонтер.

Нагадаємо, 2 вересня під Щастям обстріляли мобільну групу з боротьби з контрабандою у зоні АТО. Загинули дві людини, серед яких був Галущенко.

Це вже не перший випадок, коли в мобільні групи стріляють. 29 серпня глава Луганської ВЦА Георгій Тука повідомив, що по броньованому автомобілю мобільної групи випустили п'ять куль. Тоді всі залишилися живі. Зведені мобільні групи боротьби з контрабандою почали роботу в середині липня з особистого схвалення президента Петра Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram