ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко нагородив депутата Мамчура іменною зброєю

Порошенко нагородив депутата Мамчура іменною зброєю
Фото: ukraine.d3.ru

Президент Петро Порошенко нагородив народного депутата, полковника Повітряних сил ЗСУ в запасі Юлія Мамчура почесним знаком "Іменна вогнепальна зброя".

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

"Уся країна пам'ятає ваш безпрецедентний похід під українським прапором і з українським гімном, спокійно дивлячись в очі ворогові, коли ви захистили честь українських військових у Криму, це увійде в підручники історії. Фактор українських патріотів, українських героїв, у тому числі і таких, як ви, - той переможний фактор, який відіграв надзвичайно важливу роль на першому етапі війни", - сказав президент під час вручення нагороди.

Фото: president.gov.ua

Мамчур, у свою чергу, запевнив, що він і надалі робитиме все від нього залежне для зміцнення обороноздатності нашої держави.

"За півтора року Українська армія народилася знову. Зараз вона боєздатна, більш ніж 90% техніки відновлено. Ми продовжуємо модернізацію і віримо, що нам вдасться створити кращу армію", - сказав він.

Нагадаємо, військовий льотчик 1-го класу полковник Мамчур був командиром Севастопольської бригади тактичної авіації Повітряного командування "Південь". 4 березня 2014 року українські військові без зброї, з національним прапором і співаючи гімн України, рушили в напрямку озброєних російських солдатів, заблокувавши їм прохід до військової частини. При цьому так звані "зелені чоловічки" зробили кілька пострілів у повітря і біля ніг українських льотчиків. Ці кадри побачив весь світ.

Під час штурму військової частини російськими спецпризначенцями полковника Мамчура викрали. Його більш ніж три доби утримували в одиничній камері, намагаючись переконати перейти на бік РФ, однак український льотчик не зрадив присягу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram