ГоловнаСуспільствоВійна

У Луганській області на фугасі підірвався військовий

Інцидент стався недалеко від місця, де розстріляли мобільну групу боротьби з контрабандою.

У Луганській області на фугасі підірвався військовий
Владимир Киян, позывной "Тайфун"
Фото: Юрий Касьянов

Один військовий загинув, підірвавшись на фугасі в Луганській області в четвер.

Про це повідомив у Facebook волонтер Юрий Касьянов.

"Вони вбили Тайфуна. Володимир Киян, позивний "Тайфун", сьогодні підірвався на фугасі недалеко від того місця, де вчора розправилися з мобільною групою боротьби з контрабандою", - йдеться в повідомленні.

Волонтер звернувся до Президента, начальника Генштабу, міністра оборони, міністра внутрішніх справ і керівника СБУ з вимогою провести чесне і неупереджене розслідування.

"Вимагаю відсторонення на час розслідування і заміни сторонніми командирами всіх без винятку командирів і начальників 92-ї бригади, починаючи з командира роти. Вимагаю відсторонення від справ на час розслідування командування сектора А. І негайної заміни всього персоналу СБУ і військової контррозвідки в секторі А. Вимагаю оточити весь район відповідальності 92-ї бригади надійними військовими частинами, допитати по суті справи кожного військовослужбовця", - написав Касьянов.

Він наголосив, що якщо мовчати, то ця смерть може бути не останньою.

Нагадаємо, 2 вересня в результаті обстрілу мобільної групи боротьби з контрабандою в зоні АТО поблизу Щастя Луганської області загинули 2 і були поранені 4 силовики.

Луганський губернатор Георгій Тука заявив, що мобільну групу розстріляли не бойовики, а "хтось із наших".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram