ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував вісім обстрілів з опівночі

Військові дізналися про "з'їзд запорізького земляцтва" в "ДНР"

Штаб АТО нарахував вісім обстрілів з опівночі
Архив
Фото: Макс Левин

Бойовики на Донбасі з опівночі до 18:00 п'ятниці вісім разів обстріляли позиції сил АТО.

У зведенні за період з 6:00 по 18:00 прес-центр АТО повідомляє про шість обстрілів. Ще два обстріли сталися з опівночі і до 6:00, йшлося у ранкових зведеннях. Тоді бойовики двічі зі стрілецької зброї обстріляли опорний пункт сил АТО в Опитному.

Вдень більшість обстрілів також було зафіксовано поблизу Донецька. Близько 9:00 бойовики зі стрілецької зброї вели вогонь по опорному пункту у Мар'їнці. А о 14:06, 16:15 і майже о 17:00 по позиціях військових у цьому ж населеному пункті окупанти застосовували гранатомети і стрілецьку зброю. Крім того, під вогнем гранатометів ворога, близько 16:30 опинилися сили АТО на південь від Авдіївки.

У Луганській області о 13.15 бойовики зі стрілецької зброї вели вогонь по опорному пункту у селищі Щастя.

За оперативною інформацією штабу АТО, проросійські бандформування використовують перемир'я для підготовки чергових провокацій, плануючи дестабілізувати ситуацію в південно-східних областях України.

"За вказівкою ватажків, частина бойовиків - вихідців із Запорізької області, мають намір провести на території так званої ДНР «з'їзд запорізького земляцтва». Залежно від розвитку подій, цей захід найманці можуть використовувати для перенесення сепаратистської діяльності в Запорізьку область. До таких зборів злочинці планують залучати і жителів інших областей, які межують із зоною АТО", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, кількість обстрілів знизилася після переговорів у Мінську, які відбулися 26 серпня.

З 1 вересня мав встановитися режим повної тиші, проте 5-10 обстрілів на добу у ці три дні таки зафіксовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram