ГоловнаСуспільствоВійна

У Мінську далі погоджують відведення озброєнь на Донбасі

Робоча група з питань безпеки продовжить роботу в середу.

У Мінську далі погоджують відведення озброєнь на Донбасі
Фото: un.org

Робоча група безпеки Тристоронньої контактної групи відновить переговори про врегулювання ситуації на Донбасі України сьогодні вранці.

Про це повідомляє твіттер Міністерства закордонних справ Білорусі.

Напередодні ввечері в Мінську завершилися засідання робочих підгруп з питань економіки, гуманітарних і політичних питань. Результати цієї роботи заслухали учасники тристоронньої контактної групи. Потім відбулося засідання групи в розширеному складі, тобто за участю представників "ЛНР" і "ДНР". У засіданні робочої групи з питань безпеки було оголошено перерву.

Спеціальний представник ОБСЄ у тристоронній контактній групі з України Мартін Сайдік за підсумками переговорів заявив журналістам, що контактна група знову збереться в білоруській столиці 22 вересня, повідомляє Белта.

Сайдік також повідомив, що підгрупа з політичних питань 15 і 16 вересня знову збереться в Мінську, щоб продовжити дискусію щодо місцевих виборів.

Крім того, він зазначив, що підгрупа з питань економіки "досягла обнадійливих результатів". Порозумілися щодо маршруту експертів, які відвідають споруди водопостачання в одному з населених пунктів у Луганській області. Сайдік додав, що роботу експертів фінансує німецька сторона. Досягнуто принципової згоди в питанні обстеження шахт у зоні конфлікту. "Це дослідження теж фінансує Німеччина", - зазначив він

Сайдік також висловився за вдосконалення процедури подачі заяв про пенсії в зоні конфлікту. Він нагадав, що Україна відкрила біля лінії фронту перший логістичний центр, який надає зокрема і банківські послуги. "Необхідно збільшити кількість таких центрів, а також удосконалити процедуру подачі заяв про видачу пенсій жителям конфліктних регіонів", - сказав він.

Нагадаємо, на засіданні контактної групи у вівторок сторони мали підписати угоду про відведення озброєння калібру до 100 мм від лінії фронту. Це питання узгоджують у рамках підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram