ГоловнаСуспільствоВійна

Матіос заявив про наявність доказів доповіді Генштабу РФ про військову операцію в Криму

В України є дані про доповідь вищому керівництву Росії про військові дії в Україні

Матіос заявив про наявність доказів доповіді Генштабу РФ про військову операцію в Криму
Анатолий Матиос

У Військової прокуратури є дані про доповідь начальника Генерального штабу Російської Федерації Валерія Герасимова вищому керівництву Росії з приводу захоплення Криму і подальших військових дій.

Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі "Радио Вести".

"Напевно, я вперше про це скажу: у нас є документальні, технічні докази доповіді начальника Генштабу РФ вищому керівництву Російської Федерації про виконання військової операції в Криму, про захоплення Криму і подальші військові дії. Це його голос", - заявив Матіос.

Матіос також висміяв заяву глави Слідкому РФ Олександра Бастрикіна про участь прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка у Чеченській війні. У той період Матіос разом з Яценюком вчилися на одному факультеті та в одній групі Чернівецького національного університету.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки повідомила про підозру начальнику Генштабу ЗС РФ Валерію Герасимову і оголосила його в міжнародний розшук.

Підозри повідомлені в рамках розслідування справи про розстріл українських військових під Іловайськом за статтею 437 Кримінального кодексу (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram