ГоловнаСуспільствоВійна

Місія ОБСЄ зафіксувала 34 танки і 9 гаубиць на підконтрольній "ЛНР" території

Спостерігачі ОБСЄ виявили 5 реактивних установок залпового вогню в районі Красного Луча

Місія ОБСЄ зафіксувала 34 танки і 9 гаубиць на підконтрольній "ЛНР" території
Архив
Фото: EPA/UPG

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) зафіксувала 34 танки і 9 гаубиць на території, підконтрольній самопроголошеній "Луганській народній республіці".

Про це йдеться у звіті місії.

"У районах, контрольованих "ЛНР", у селищах Круглик, Мирне і Успенка, представники СММ бачили в цілому 34 танки (Т-64 і Т-72) і дев'ять гаубиць", - йдеться у звіті.

Окрім цього, дані повітряного спостереження місії показали наявність 5 реактивних установок залпового вогню (РСЗВ) в районі міста Красний Луч, який контролюється "ЛНР".

Разом з тим, в районі підконтрольного уряду України н.п. Новотошківське (53 км на північний захід від Луганська), спостерігачі Місії зафіксували один основний бойовий танк T-64, дві бойові машини піхоти (БМП-2), обладнані протитанковими керованими ракетними системами (9K111 Фагот або 9М113 Конкурс).

Також СММ спостерігали наявність і рух озброєння і військової техніки за межами відповідних ліній розмежування сторін і зон, з яких таке озброєння мало бути відведене.

Так, в області підконтрольного уряду Щастя (20 км на північ від Луганська) СMM спостерігали 12 бронетранспортерів (БТР-80), на кожному з яких було по кілька солдатів, що рухалися колоною на північний захід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram