ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко пригрозив Росії новими санкціями за вибори "ДНР" і "ЛНР"

Президент звинуватив РФ у порушенні Мінських угод.

Порошенко пригрозив Росії новими санкціями за вибори "ДНР" і "ЛНР"
Фото: twitter.com/poroshenko

Президент Петро Порошенко заявив, що санкції проти Росії можна посилити, якщо "ДНР" і "ЛНР" не відмовляться від ідеї проведення власних виборів.

"Ми наголошуємо, що є небезпека у вигляді проведення "фейкових" виборів на Донбасі. Ми пам'ятаємо сумнівне минуле, коли так звані "вибори" 2 листопада фактично створили серйозні перешкоди Мінському процесу минулого року. Ми зробимо все для того, щоб не допустити повторення процесу цього року", - сказав він в інтерв'ю українським телеканалам, яке дав перед відльотом до Нью-Йорка на Генасамблею ООН.

Порошенко зазначив, що міжнародна спільнота чітко висловилася про неприйнятність проведення цих виборів.

"І якщо Росія їх схвалює, це брутальне порушення Росією Мінських домовленостей і повинні бути відповідні кроки натомість. Це може бути і розширення чи продовження санкцій, це можуть бути інші інструменти, які є в руках міжнародної спільноти, щоб створити мотивацію повернення Росії за стіл переговорів", - сказав президент.

Нагадаємо, 16 вересня ватажок "ДНР" Олександр Захарченко підписав "указ" про призначення виборів до органів місцевого самоврядування на 18 жовтня 2015 року. 21 вересня його приклад наслідував ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький, призначивши вибори на 1 листопада.

Проведення не погоджених з Україною виборів фактично зірве Мінські домовленості. Домовитися з бойовиками про скасування цих "указів" поки що не вдається. Наступний раунд переговорів тристоронньої контактної групи з цього приводу відбудеться в Мінську 28-29 вересня.

2 жовтня в Парижі заплановано зустріч президента України Петра Порошенка, президента Росії Володимира Путіна, канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram