ГоловнаСуспільствоВійна

Відведення озброєння на Донбасі почнеться з Луганської області

У штабі АТО розповіли про деталі нової домовленості про відведення зброї

Відведення озброєння на Донбасі почнеться з Луганської області
Отвод РСЗО "Ураган"
Фото: http://mediarnbo.org

Перший етап відведення озброєння калібру до 100 мм на Донбасі почнеться з Луганської області.

Про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Заплановано, що це почнеться в Луганській області, потім ця процедура буде перенесена на інші території, які йдуть уздовж лінії розмежування. Ми сподіваємося, що та сторона буде виконувати ці зобов'язання, які полягають у тому, що лінія зіткнення буде без важкого озброєння, без озброєння до 100 мм", - сказав Лисенко.

Він також назвав підписану напередодні в Мінську угоду "однією з дипломатичних перемог офіційного Києва".

"Підписання доповнення до комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей, у якому міститься норма про відведення озброєння калібру менш ніж 100 мм, у тому числі танків, мінометів, - це дуже важливий крок. Ми вважаємо, що це одна з дипломатичних перемог, одна з перемог наших представників у тристоронній робочій групі", - сказав Лисенко.

Спікер АТО розповів, що документ передбачає, зокрема, що вся зброя менш ніж 100 мм, у тому числі і міномети калібру понад 80 мм і танки, броньована техніка, яка містить озброєння калібру менш ніж 100 мм, буде відведена від лінії зіткнення в зоні АТО на відстань 15 км - для початку.

"Ми переконані, що це черговий крок до встановлення миру в зоні конфлікту", - наголосив Лисенко.

Нагадаємо, вчора Тристороння контактна група підписала угоду про відведення від лінії зіткнення гармат калібру до 100 мм. Представники групи очікують, що цей документ найближчим часом підпишуть і лідери бойовиків

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram