ГоловнаСуспільствоВійна

Екс-директора Львівського бронетанкового заводу підозрюють у привласненні 2 млн гривень

Кошти призначалися для ремонту військової техніки для АТО

 Екс-директора Львівського бронетанкового заводу підозрюють у привласненні 2 млн гривень
Фото: facebook.com/MatiosAnatolii

Колишнього керівника держпідприємства "Львівський бронетанковий завод" (ЛБТЗ) підозрюють у привласненні понад 2 млн грн держкоштів.

Про це повідомив заступник генпрокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос на своїй сторінці в Фейсбуку.

"Слідство підозрює колишнього керівника держпідприємства в тому, що він протягом грудня 2014 року і січня 2015 року, за попередньою змовою з іншими особами і з використанням підприємств з ознаками фіктивності, зловживаючи службовим становищем, заволодів державними коштами оборонного замовлення в сумі понад 2 млн грн", - повідомив Матіос.

Він підкреслив, що ці кошти призначалися для ремонту і подальшого відправлення в зону проведення антитерористичної операції 31 одиниці БМП-1, а також дизельних двигунів УТД-20, які встановлюють у т. ч. на БМП-1.

"Сьогодні проведено обшуки у цього "горе"-ремонтника. Публікую фото "наколядованих" цим "Корейком" народних грошей, за які мала бути відремонтована техніка для АТО в період Дебальцевських боїв", - додав головний військовий прокурор.

Фото: facebook.com/MatiosAnatolii

За його інформацією, підозрюваного доставили до Шевченківського районного суду Львова для обрання запобіжного заходу. Військовий прокурор просить про арешт.

Нагадаємо, в червні "Укроборонпром" звільнив директора ЛБТЗ Олександра Остапця за зрив планів з виробництва бронетранспортерів "Дозор".

5 серпня виконуючим обов'язки директора ЛБТЗ призначили Романа Тимківа, депутата Івано-Франківської міськради від партії "Третя сила". Він є відомим забудовником в місті, а також співвласником Кольського пивзаводу. Також Тимків є помічником-консультантом на громадських засадах депутата Верховної Ради Юрія Солов'я. 28 вересня Тимківа офіційно призначили директором підприємства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram