ГоловнаСуспільствоВійна

Прес-секретар Путіна заявив про можливість продовження Мінська-2

"Нормандська четвірка" нібито обговорювала новий дедлайн для угод.

Прес-секретар Путіна заявив про можливість продовження Мінська-2
Фото: tvc.ru

Прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков дав інтерв'ю російському ТБ, під час якого розповів про зустріч "нормандської четвірки".

"Абсолютно все йде за планом. Ви знаєте, що, за домовленістю "нормандської четвірки", президент Олланд і канцлер Меркель подали власне бачення результатів переговорів, що відбулися, доволі тривалих", - цитує Пєскова "РИА Новости".

За його словами, тепер справа за рішеннями, які нібито самі прийматимуть "ДНР" і "ЛНР". "На контактах із представниками цих республік і буде сконцентрована робота, щоб отримати відповідь керівників Донбасу на ті варіанти, ті пропозиції, які були розроблені під час учорашньої зустрічі. І терміни [виборів], і модальності, і все це буде залежати від рішення представників "ЛНР", "ДНР", - сказав він.

Він також підтвердив, що вибори на території Донецької та Луганської областей, окупованих бойовиками, можуть відбутися наступного року.

"Мова йшла в Парижі вчора про те, що не можна виключати, що до Нового року не встигнемо. І, звичайно, тоді мінські домовленості повинні будуть продовжитися на період після Нового року. Але, звичайно ж, не нескінченно. І також буде потрібно вироблення конкретного чіткого крайнього терміну ", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, в Парижі була досягнута домовленість, що фейкові вибори "ДНР" і "ЛНР" не повинні відбутися, і Путін пообіцяв вплинути на ватажків терористів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram