ГоловнаСуспільствоВійна

Біля Маріуполя помічено важке озброєння бойовиків, - ОБСЄ

Танки і бронетранспортери виявила моніторингова місія на підконтрольних "ДНР" територіях за кілька десятків кілометрів від нової столиці Донецької області.

Біля Маріуполя помічено важке озброєння бойовиків, - ОБСЄ
Беспилотник ОБСЕ (архив)
Фото: rpdefense.over-blog.com

Безпілотник місії ОБСЄ зафіксував важке озброєння бойовиків у районі Маріуполя, наявність якого порушує домовленості про відведення важкої зброї, передає BBC Україна з посиланням на звіт моніторингової місії від 3 жовтня.

"Безпілотний літальний апарат моніторингової місії зауважив у контрольованому "ДНР" Мічуріному (55 км на схід від Маріуполя) два ОБТ (основний бойовий танк, - BBC) невідомого типу, що порушує відповідні лінії відведення озброєнь, і 20 ОБТ у контрольованому "ДНР" Солнцевому (61 км на північний схід Маріуполя)", - йдеться у звіті.

Безпілотник ОБСЄ також виявив шість танків, 26 БТР і не менш ніж 15 військових вантажівок у Комсомольську, який теж розташований на контрольованій "ДНР" території, з якої мали до цього моменту відвести важке озброєння.

Щонайменше 12 БТРів і кілька вантажівок помітили і в Безіменному.

У звіті також сказано, що спостерігачі відвідали п'ять місць розташування важких озброєнь української армії, які відповідають лініям відведення озброєнь.

У доповіді спостерігачів також сказано, що станом на 3 жовтня ситуація у Донецьку та Луганську була відносно спокійною, хоча було чути кілька пострілів з малокаліберної зброї.

Як повідомлялося, ОБСЄ отримала від "ЛНР" графік відведення озброєнь і координати складів. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram