ГоловнаСуспільствоВійна

Луценко: Захарченко, Гіві і Моторола не зможуть брати участь у виборах

Голова фракції БПП назвав умови для голосування на Донбасі.

Луценко: Захарченко, Гіві і Моторола не зможуть брати участь у виборах
Фото: сепаратист.net

Голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко заявив, що ватажок "ДНР" Олександр Захарченко й одіозні бойовики Михайло "Гіві" Толстих і Арсеній "Моторола" Павлов не підлягають амністії і не зможуть брати участь у місцевих виборах на Донбасі.

Про це він розповів журналістам у кулуарах парламенту.

"Хочу звернути увагу, що закон про амністію ухвалено ("нормандський формат" зазначив, що Україна виконала це своє зобов'язання), і він не передбачає амністії для будь-кого, кого підозрюють у скоєнні вбивств, зґвалтувань, заподіянні тілесних ушкоджень й інших тяжких злочинів. Тож ні Моторола, ні Гіві, ні інші виродки з автоматами не можуть брати участь не лише у виборах, а й узагалі у вільному житті Донбасу".

Він наголосив, що це також стосується Захарченка, який організував "державний заколот й особисто віддавав накази стріляти накази по українських громадянах".

Луценко також виключив, що вибори на Донбасі зможуть відбутися цього року. За його словами, для їхнього проведення все ж необхідно буде прийняти спеціальний закон.

"У цьому законі буде поставлена передумова проведення виборів. Перше - виведення окупаційних військ. Друге - складення зброї місцевими бойовиками. Третє - забезпечення присутності українських ЗМІ на цих територіях. Четверте - участь у виборах братимуть виключно партії, зареєстровані в Міністерстві юстиції України. І п'яте - тимчасово переміщені особи, простіше кажучи - біженці, будуть голосувати за місцем нинішнього проживання за депутатів тих місць, де вони мали попередню прописку", - сказав Луценко.

До кінця року такий законопроект повинен бути розроблений і прийнятий.

Нагадаємо, заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв заявив, що амністія донбаських сепаратистів відбуватиметься згідно із законом 1996 року. Жодної поголовної амністії для бойовиків України не буде.

Амністія виключена для підозрюваних у масових вбивствах, у злочинах проти людства і причетності до катастрофи MH17.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram