ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики здійснили наліт на прифронтове село в Донецькій області (оновлено)

Викрадено жінку з проукраїнською позицією.

Бойовики здійснили наліт на прифронтове село в Донецькій області (оновлено)
Архив
Фото: warfiles.ru

Озброєні бойовики вчинили наліт на село Комінтернове у прифронтовій зоні поблизу Маріуполя.

Як повідомляє ГУМВС у Донецькій області, група осіб у стані алкогольного сп'яніння вчинила напад на село і викрала місцеву жительку.

"Частина нападників роззосередилася в лісосмузі, інша на автомобілях заїхала в село. Бойовики дізналися в місцевої мешканки адреси людей, які займають активну проукраїнську позицію. Одну з жінок викрали. Зараз у селі її немає", - сказано в повідомленні.

Слідчий відділ Волноваського райвідділення міліції попередньо кваліфікував подію за ч.2 ст.146 «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини» Кримінального кодексу України.

Місцевий сайт 0629 уточнює, що ввечері 6 жовтня в селище увійшли невідомі люди. Передбачається, що вони придивлялися до ситуації і визначали цілі нальоту. удень 7 жовтня в Комінтерновому почався грабіж, у результаті якого пограбували кілька будинків, викрали автомобіль. Після повного розграбування одного будинку викрали його мешканку. На одному з нападників місцеві жителі побачили шеврон "ДНР".

Начальник ГУМВС у Донецькій області В'ячеслав Аброськін у своєму фейсбуку уточнив, що озброєне угруповання бойовиків "ДНР" зайшло в Комінтернове з боку Заїченка.

"Одна група перебувала на околиці населеного пункту, інша прочесала всю територію села. Метою їхнього "рейду" були проукраїнськи налаштовані жителі. З будинку #50 на вулиці Кірова викрали Лідію Дядюн. Зі слів жителів, раніше в полоні у бойовиків деякий час перебував її чоловік - Микола Дядюн", - повідомив Аброськін.

За його даними, Комінтернове, де нині проживає близько 300 жителів, перебуває у "сірій зоні" - нейтральній смузі між підконтрольною Україні і окупованою бойовиками територіями.

Представник сектору "М" у зоні АТО Ігор Бірюков повідомив, що налітники пішли після розмови зі співробітниками місії ОБСЄ, яких викликали на місце подій.

"Після того, як на місце прибули співробітники місії ОБСЄ і почали говорити з ними про те, що вони порушують умови режиму тиші і перемир'я, вони зрозуміли, що роблять помилку, і зараз, за агентурними даними, покинули цей населений пункт. Військовослужбовці ЗСУ знали про цю ситуацію і готові діяти згідно зі статутом та законам України, не порушуючи взятих на себе зобов'язань і режиму тиші", - повідомив Бірюков телеканалу "112".

Комінтернове входить до складу Комінтернівської сільської ради Волноваського району Донецької області, до 11 грудня 2014 року входило в Новоазовський район, значна частина якого з літа 2014 року окупована російсько-терористичними військами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram