ГоловнаСуспільствоВійна

Контактна група рекомендувала продовжити відведення озброєнь, незважаючи на інцидент 7 жовтня

Контактна група закликала до якнайшвидшого розслідування порушення перемир'я

Контактна група рекомендувала продовжити відведення озброєнь, незважаючи на інцидент 7 жовтня
Фото: mil.gov.ua

Завершилося засідання учасників Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України, яке проводилося в режимі відеоконференції.

Про це повідомила прес-секретар представника України у групі, другого президента Леоніда Кучми Дарина Оліфер на своїй сторінці у Фейсбуці.

За результатами переговорів ухвалено рішення звернутися до представників спецмісії ОБСЄ та Спільного центру з контролю і координації сторін із закликом завершити найближчим часом розслідування обстрілу сепаратистами населеного пункту Троїцьке у Луганській області 7 жовтня 2015 року.

"У зв'язку з тим, що представники окремих районів Луганської області відмовили місії ОБСЄ в допуску до місця, звідки відбувався обстріл, Тристороння контактна група вимагає негайного забезпечення їм доступу до місця події для остаточного розслідування цього інциденту та забезпечення надалі безперешкодного доступу СММ ОБСЄ на всю територію України, зокрема до українсько-російського кордону, відповідно до рішення лідерів країн Нормандської четвірки", - наголошується в повідомленні.

У зв'язку з тим, що обстріл 7 жовтня був одиничним випадком порушення перемир'я за останні дні і не мав системного й інтенсивного характеру, Тристороння група рекомендувала продовжити виконання угоди про відведення з лінії зіткнення озброєння калібру менш ніж 100 мм.

Нагадаємо, 7 жовтня у районі Троїцького бойовики "ЛНР" здійснили два пострілу по позиціях українських військових із ПТКР. У результаті було поранено чотирьох військовослужбовців - уродженців Київської, Сумської та Харківської областей. Двоє бійців отримали легкі поранення, двоє - середньої тяжкості. Їх доправлено у травматологічне відділення центральної лікарні міста Бахмут. Українські військовослужбовці у відповідь вогонь не відкривали. На місці події працювали спостерігачі ОБСЄ та ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram