ГоловнаСуспільствоВійна

Сили АТО почали відведення гармат у Луганській області

Потім настане черга мінометів.

Сили АТО почали відведення гармат у Луганській області

У суботу сили АТО почали відведення гармат від лінії зіткнення в Луганській області, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

"Сьогодні сили АТО під контролем спостерігачів СММ ОБСЄ приступили до другої стадії першого етапу відведення від лінії розмежування озброєння калібром менш ніж 100 мм. Сьогодні відводяться гармати на відстань, визначену мінськими угодами", - сказав він у суботу.

Селезньов зазначив, що цей етап триватиме дві доби.

"Потім ми робимо заяву про те, що озброєння відведено, і настає процес верифікації", - сказав він. Після цього протягом двох днів спостерігачі переконаються в тому, що заявлене озброєння відведено на майданчики.

"Потім ми переходимо до третьої фази першого етапу - відведення мінометів. Ми плануємо до 18 жовтня весь цей етап закінчити", - зазначив речник Генштабу.

Раніше українська сторона відвела від лінії зіткнення на 15 км всі танки.

Нагадаємо, угоду про відведення озброєнь було підписано 29 вересня. Спочатку сторони мають відвести танки на 15 км від лінії зіткнення, потім артилерію калібру менш ніж 100 мм і міномети. Спершу озброєння відведуть у Луганській області, потім - у Донецькій. Повністю озброєння мають бути відведені протягом 41 дня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram