ГоловнаСуспільствоВійна

Сили АТО спростували обстріли Донецька (оновлено)

Штаб визнав заяви бойовиків спробою приховати власні провокації на півдні Донецької області.

Сили АТО спростували обстріли Донецька (оновлено)
Фото: twitter.com/roman_primorye

Прес-центр штабу АТО назвав хибними заяви бойовиків про те, що українські військові обстріляли район Донецька біля аеропорту.

"Такими заявами ворожа сторона намагається приховати власні провокації. Зокрема сьогодні близько 13-ї години бойовики відкрили вогонь зі стрілецької зброї в напрямку нашого опорного пункту в районі селища Бердянське, що на Маріупольському напрямку", - йдеться у вечірньому зведенні штабу.

Силовики заявили, що підрозділи АТО в повному обсязі виконують Мінські домовленості і максимально відкриті для роботи представників спостережної місії ОБСЄ.

Окрім провокації в районі Бердянського, більше порушень перемир'я не було. Загалом противники дотримуються перемир'я.

Оновлення. Тим часом у повідомленні місії ОБСЄ сказано, що близько 16:45 на півночі Донецька зафіксували стрілянину зі стрілецької зброї й легкого озброєння, а також вогонь із важкого кулемета.

Також спостерігачі бачили пожежу в 9-поверхівці біля аеропорту "Донецьк" і змогли перевірити інформацію про загибель однієї людини, нібито члена "ДНР".

Голова СММ ОБСЄ Ертурул Апакан висловив стурбованість у зв'язку з інцидентом і попросив сторони дотримуватися режиму припинення вогню.

Нагадаємо, "ДНР" спочатку звинуватила Збройні Сили України в обстрілі 9-поверхівки на околиці Донецька з танка, а потім один із ватажків "ДНР" Едуард Басурін заявив, що під обстріл потрапило також село Веселе, розташоване на заході від зруйнованого термінала аеропорту "Донецьк".

У результаті обстрілу нібито загинув один цивільний (у Донецьку), один бойовик (у Веселому). Нібито поранено ще одного мирного жителя і двох бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram