ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ зафіксувала танки на підконтрольній бойовикам території

Також зафіксовано гаубиці та іншу військову техніку, яка має бути відведена.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала наявність важкого озброєння на території, підконтрольній бойовикам самопроголошеної ДНР і ЛНР.

Про це йдеться у звіті місії за 11 жовтня.

"Безпілотні літальні апарати Спеціальної моніторингової місії і надалі спостерігають наявність важкого озброєння, що порушує певні лінії відведення. 10 жовтня в підконтрольних ДНР районах місія зафіксувала такі види озброєння: в районі Солнцевого (60 км на північний схід від Маріуполя) 23 основні бойові танки, в районі Комсомольського (74 км на північний схід від Маріуполя) сім танків та іншу техніку, в районі Петровського (77 км на північний схід від Маріуполя) три самохідні гаубиці 2С1 "Гвоздика" і в районі Роздольного (64 км на північний схід від Маріуполя) одну самохідну гаубицю 2С1 "Гвоздика"", - йдеться у звіті.

Крім того, за межами певних місць відведення зброї були помічені десять танків у районі села Круглик на підконтрольній бойовикам ЛНР території на військовому полігоні для навчань.

Нагадаємо, 11 жовтня сили АТО завершили відведення артилерії калібром менш ніж 100 мм від лінії розмежування на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram