ГоловнаСуспільствоВійна

Доба на Донбасі минула без втрат

Зафіксовано одну ворожу провокацію

Доба на Донбасі минула без втрат
Фото: Макс Левин

За минулу добу в результаті бойових дій в зоні АТО загиблих і поранених серед українських військовослужбовців немає.

Про це сказав на брифінгу представник адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

Учора в зоні АТО відбулася один ворожа провокація - ввечері противник відкрив вогонь зі стрілецької зброї убік українських позицій між Березовим і Новотроїцьким. Стрілянина велася з західних околиць Докучаєвська.

Польотів ворожих безпілотників вчора зафіксовано не було.

Нагадаємо, з 1 жовтня на Донбасі офіційно зафіксовано один обстріл. 7 жовтня в районі Троїцького бойовики "ЛНР" зробили два постріли по позиціях українських військових із ПТКР. У результаті було поранено четверо військовослужбовців.

10 жовтня сепаратисти "ДНР" звинуватили українських військових у танковому обстрілі будинку на околиці Донецька й обстрілі села Веселе в аеропорту Донецьк. У результаті нібито загинув один цивільний (у Донецьку), один бойовик (у Веселому) і поранено ще одного мирного жителя та двох бойовиків У будинку, що потрапив під обстріл в Донецьку, знаходиться база підрозділу "Сомалі", ватажок якого - Гіві.

Сили АТО відкинули звинувачення.

Місія ОБСЄ у своєму звіті підтвердила влучення невпізнаного снаряда в будинок у Донецьку, але констатувала відсутність постраждалих. У Веселому спостерігачі побачили свіжий слід від влучення мінометного снаряда, кров і людські останки навколо зони влучення. Бойовики "ДНР" повідомили, що загинув один їхній товариш і двоє отримали поранення. Після аналізу вирви глибиною 10 см і діаметром 35 см СММ ОБСЄ дійшла висновку, що причиною її утворення стало влучення снаряда піхотного міномета, ймовірно, калібром 60 мм. Через великий вхідний кут влучення СММ не змогла встановити напрямок вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram