ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко запропонував зробити з "Межигір'я" центр реабілітації бійців АТО

Президент пропонує передати резиденцію в підпорядкування Міноборони

Порошенко запропонував зробити з "Межигір'я" центр реабілітації бійців АТО
Фото: LB.ua

Президент Петро Порошенко запропонував Кабінету Міністрів передати в підпорядкування Міністерства оборони резиденцію екс-президента Віктора Януковича "Межигір'я" для створення там всеукраїнського реабілітаційного центру для учасників антитерористичної операції на Донбасі.

Про це Президент заявив під час відвідання бази оперативного командування "Схід" у Дніпропетровську, передає "Інтерфакс-Україна".

"Учора я запропонував уряду, як на мене, дуже цікаву ініціативу: передати сумнозвісне "Межигір'я" у підпорядкування Міністерства оборони України для створення на його базі всеукраїнського реабілітаційного центру для учасників АТО", - заявив Порошенко.

Президент також висловив упевненість, що "це буде справжнє відновлення справедливості".

"Точно так само ставлю питання про те, щоб Верховна Рада розглянула питання передачі хоча б тимчасово в підпорядкування Міноборони і санаторіїв колишньої радянської профспілкової власності. Вони сьогодні мають право, вони його заслужили, щоб відновити сили і адаптуватися до мирного життя, українські воїни і українські герої", - сказав Президент.

Нагадаємо, 21 лютого 2014 року Віктор Янукович залишив резиденцію "Межигір'я". Після цього резиденцію зайняли активісти Самооборони Майдану і її було відкрито для загального огляду. Пізніше резиденцію взяли під охорону Внутрішні війська. В червні суд повернув землі "Межигір'я" державі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram