ГоловнаСуспільствоВійна

Штайнмаєр закликав покарати винних у катастрофі рейсу MH17

Глава МЗС Німеччини прокоментував звіт Нідерландів щодо збитого на Донбасі "Боїнга"

Штайнмаєр закликав покарати винних у катастрофі рейсу MH17
Фото: espreso.tv

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав покарати винних у катастрофі малайзійського "Боїнга-777" на сході України.

Про це йдеться в заяві на офіційному сайті МЗС Німеччини.

Штайнмаєр назвав опубліковану сьогодні доповідь Нідерландів "важливим кроком у встановленні причин катастрофи". Також наголошується, що розслідування катастрофи було "нейтральним і прозорим" і "відповідало принципам Міжнародної організації цивільної авіації". Однак, при цьому Штайнмаєр, зазначає, що у звіті не названо винних у катастрофі літака.

"Винних у цій жахливій катастрофі мають притягнути до відповідальності відповідно до резолюції №2166 Ради Безпеки ООН. Тому федеральний уряд Німеччини підтримує міжнародні зусилля зі створення і проведення вартого довіри судового розгляду обставин катастрофи", - зазначив глава МЗС Німеччини.

Нагадаємо, міжнародна комісія з розслідування катастрофи "Боїнга-777" на Донбасі дійшла висновку, що літак був знищений боєголовкою 9Н314М (ракета 9М38М1 установки "Бук"). Версії з вибухом бомби всередині літака або обстрілом з іншого літака, про які раніше заявляла російська сторона, було виключено під час розслідування.

При цьому, паралельно з оприлюдненням офіційних даних розслідування, російський концерн "Алмаз-Антей" (виробник ЗРК "Бук") змінив свої висновки щодо типу ракети, яка збила рейс MH17. Ще на початку літа компанія заявляла, що літак було знищено ракетою 9М38М1, тепер вона стверджує, що йдеться про старішу версію 9М38. При цьому жителі села Зарощенське, яке в Росії визначили як місце запуску ракети, спростовують версію "Алмаз-Антея".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram