ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбас заїхав 41-й російський гумконвой

Росія стверджує, що вантажівки везуть продовольство і медикаменти.

На Донбас заїхав 41-й російський гумконвой
Фото: mchs.gov.ru

Колона вантажівок МНС Росії з гуманітарною допомогою для Донбасу вранці в четвер перетнула українсько-російський кордон.

Як повідомляють на сайті МНС РФ, більш ніж 100 автомобілів везуть продовольство і медикаменти загальною масою понад 1100 тонн.

Вантажівки в'їхали в Україну через пункти пропуску "Донецьк" і "Матвіїв Курган".

Стверджують, що митне оформлення проводили в присутності представників митної та прикордонної служб України, а також спостерігачів місії ОБСЄ.

"Автомобілі МНС Росії в'їжджали на контрольно-пропускний пункт з відкритим заднім пологом кузова. Перевірки зазнала не тільки техніка, а й супровідні документи на гуманітарний вантаж. На вимогу розкривали коробки з продуктами для представлення вмісту", - повідомляє МНС РФ.

Нагадаємо, Україна не контролює пунктів пропуску "Донецьк" і "Матвіїв Курган". Українські прикордонники, допущені до спостереження за оформленням, здійснюють лише візуальний контроль за вантажем.

Це вже 41-й за рахунком російський гумконвой для Донбасу. Росія направляє колони з гуманітарною допомогою із серпня минулого року.

40-ва автомобільна колона МНС РФ прибула на Донбас 30 вересня. Усі російські "гумконвої" перетинали кордон України незаконно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram