ГоловнаСуспільствоВійна

Контактна група обговорила розмінування у зоні АТО

Наступна зустріч у Мінську відбудеться 27 жовтня.

Контактна група обговорила розмінування у зоні АТО
Мартин Сайдик
Фото: un.org

Без прогресу у вирішенні питання розмінування не можна досягти результатів в інших сферах, заявив журналістам спеціальний представник ОБСЄ в тристоронній контактній групі щодо Украини Мартін Сайдік після завершення переговорів.

"Робоча група з безпеки сконцентрувалася на питанні розмінування, зокрема, щодо запланованих термінових гуманітарних та економічних проектів. Група погодилася продовжити роботу з вироблення принципів розмінування та складання списку відповідних пріоритетів. Ми вважаємо, що це дуже важливо. Без розмінування як можна отримати прогрес в інших сферах? Як можна буде отримати прогрес з гуманітарних питань, з економічних і політичних?"- передає слова Сайдіка БЕЛТА. Він повідомив також, що підгрупа з безпеки продовжить роботу з питання деескалації конфлікту в районі Широкиного, з верифікації виведення важкого озброєння. Наступна зустріч контактної групи відбудеться в Мінську 27 жовтня.

Що стосується політичної підгрупи, то вона працювала 19 і 20 жовтня і продовжила обговорення умов проведення місцевих виборів, які, на думку Мартіна Сайдіка, також неможливі без вирішення питання розмінування.

Політична підгрупа обговорювала роль ЗМІ та партій у виборах на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram