ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ підтверджує наявність відведеного озброєння ЗСУ в місцях зберігання

Також інспектори відвідали чотири місця для зберігання озброєння бойовиків.

ОБСЄ підтверджує наявність відведеного озброєння ЗСУ в місцях зберігання
Фото: EPA/UPG

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі підтверджує наявність відведеного озброєння Збройними силами України у визначених місцях для його зберігання.

Про це йдеться у звіті місії за 22 жовтня, опублікованому в п'ятницю.

"У зв'язку з подальшим впровадженням додатку до Комплексу заходів з виконання мінських домовленостей, у Донецькій області Спеціальна моніторингова місія повторно відвідала одне з постійних місць для зберігання озброєння і підтвердила, що все відведене озброєння було в цьому місці", - йдеться в повідомленні.

Також інспектори ОБСЄ відвідали чотири постійні місця для зберігання озброєння бойовиків ДНР. Зокрема, місія зафіксувала серійні номери основних бойових танків та іншого озброєння.

Крім того, місія ОБСЄ відвідала одне місце зберігання озброєння на території бойовиків ЛНР. За підсумками відвідування, спостерігачі місії підтвердили наявність на тому місці озброєння, про відведення якого в ЛНР заявляли раніше.

Нагадаємо, 29 вересня в Мінську Тристороння контактна група підписала угоду про відведення озброєнь калібром до 100 мм від лінії розмежування на Донбасі.

А 22 жовтня прес-центр АТО повідомив, що українські військові завершили відведення танків на всіх напрямках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram